Sovelluskäyttö kasvanut erityisesti nuorimmissa ja vanhimmissa

28.2.2019

Suurimpien FIAMissa seurattavien sovellusten käyttö on kasvanut huikeasti viime vuoden aikana. Puolessa vuodessa kasvua on tullut noin 8% tarkasteltaessa kuuden kuukauden keskiarvolukuja näiden applikaatioiden uniikeissa käyttäjissä. Kasvu on ollut selvästi korkeampi alle 25-vuotiaiden ja yli 55-vuotiaiden ryhmässä.

Virallista FIAM-dataa on nyt julkaistu vuoden verran ja datasta pääsee ajamaan monia mielenkiintoisia trendejä.  Erityisen kiinnostavaa on luonnollisesti mobiilikäytön kasvu. Alun esimerkissä on tarkasteltu 10 suurimman FIAM-sovelluksen uniikkien käyttäjien määrää viime helmikuusta tämän vuoden tammikuuhun kuuden kuukauden liukuvalla keskiarvolla. Tällöin analyysia varten laskettu ensimmäinen jakso on tammikuu-kesäkuu 2018. Liukuvan keskiarvon käyttö tasoittaa kuukausittaista vaihtelua, mutta tarkasteltaesssa lukuja myös kuukausitasolla kasvu on nähtävissä.

Kaiken kaikkiaan kasvu on ollut siis 8,4%. 25-54-vuotiaiden sovelluskäyttö on tarkastelujaksolla pysynyt ennallaan.  Kasvu tuleekin selvästi sekä nuoremmista että vanhemmista ikäryhmistä. 15-24-vuotiaiden sovelluskäyttö on kasvanut 12% ja yli 55-vuotiaiden sovelluskäytön kasvu on ollut peräti 22%.

 

Analyysissa olivat mukana seuraavat sovellukset:  Helsingin Sanomat, Iltalehti, Ilta-Sanomat, IS Supersää, MTV (ent. Katsomo), Nettiauto, Ruutu, Supla,YLE Areena, Yle Uutisvahti

Lähde: FIAM – Comscore Mobile Metrix Helmikuu 2018-Tammikuu 2019