Monipuolisempi ja kattavampi FIAM tuottaa nyt viralliset tiedot internetyleisöistä

22.2.2018

Lähes kaikki suomalaiset mediayhtiöt sekä Markkinoinnin, Teknologian ja Luovuuden liitto MTL ovat valinneet FIAMin uudeksi interneyleisöistä käytettäväksi mittaukseksi. FIAMin asiakkaista koostuva TIlaajaryhmä on päättänyt, että FIAM-mittaus  korvaa aiemman TNS Metrix-mittauksen virallisena yleisömittauksena. FIAMin pohjalla ovat comScoren yleisömittaustuotteet.

FIAM on entistä TNS Metrix -mittausta monipuolisempi ja tarjoaa näin laajemman näkymän suomalaisten tapoihin kuluttaa internetiä eri kohderyhmissä ja eri päätelaitteilla. Näiltä sivuilta löydät paljon perustietoa mittauksesta.

FIAM-mittausta tilaavien mediayhtiöiden internetliikenne kattaa n. 98% suomalaisten medioiden liikenteestä, joten se on myös aiempaa kattavampi. Asiakaslistan löydät yhteystiedot-sivuilta

Tilaajaryhmä on vahvistanut MMX, Mobile Metrix ja MMX Multi-Platform –datojen käytön virallisena yleisödatana  kaikilta osin lukuun ottamatta käytön kestoon liittyviä mittareita, näiden osalta datan keräyksessä on vielä mittausteknologioiden asennuksesta johtuvia puutteita. Joulukuun datassa on lisäksi vielä puutteita IS.fi ja HS.fi -luvuissa, näistä on merkintä MyMetrix-käyttöliittymässä.

Ensimmäinen virallinen kuukausilista tullaan julkaisemaan tällä sivustolla lähiviikkoina, siihen asti data on käytettävissä kaikilta osin MyMetrix-käyttöliittymässä.

FIAMin lanseeraustilaisuuden kutsut lähetetään ensi viikolla. Vasta tilaisuuden yhteydessä tullaan tekemään julkisuusviestintää medioille.

Kippis!

Pakkasterveisin,

Tomi
0400 797 911