Mikä on asiakkaiden, FIAMin ja Comscoren välinen suhde?

Comscore toimii virallisen onlineyleisöjen datan tuottajana ja asiakkailla on sopimussuhde suoraan heidän kansssaan. FIAM on asiakkaiden yhteinen toimielin, johon kuuluvat automaattisesti kaikki Comscoren kanssa paikallisen sopimuksen tehneet yhtiöt ilman erillistä sopimusta.

Media Metrics Finland on yhdessä Comscoren kanssa laatinut asiakkaille mallisopimukset, jotka ottavat huomioon mm. EU:n muuttuvan tietosuojalainsäädännön. Nämä mallisopimukset ovat suurimpien mediatalojen lakiosastojen hyväksymät.

Käytännössä asiakas tekee yhden sopimuksen yleisömittaustuotteiden ostosta sekä toisen sopimuksen tietojen keräämisestä asiakkaan sivustolta (mediat ja mainostajat). Tagitys on asiakkaan vastuullla.

Näiden sopimusten lisäksi Media Metrics Finland on tehnyt kattosopimuksen FIAM-mittauksen yksityiskohdista ja kehittämisestä comScoren kanssa. Siinä sovitaan mm. Comscoren ja JICin vastuista ja velvollisuuksista sekä JIC-feen määrittämisestä, datan raportoinnista ja tutkimuksen kehittämisen roadmapista. Sopimuskokonaisuuteen kuuluu myös hinnasto, jota päivitetään tarvittaessa.

Sopimus toimitetaan asiakkaille ennen asiakkaan ja comScoren välisen sopimuksen allekirjoitusta ja ajantasainen hinnasto on saatavilla Media Metrics Finlandilta tai Comscorelta.